Intr-una din zile cand faceam galusti mi-a sarit in ochi reteta asta care era pe cutia de gris.
Mi-am zis in sine: fistic, yumi, gris, hmm, alerg cu gandul spre copilarie.
Cum sunt o melancolica incurabila nimic nu ma opreste sa fac reteta asta cu gandul la anii cand ma cuibaream in bratele mamei.
Avem nevoie de:
1/2 l lapte
60 gr zahar
100 gr fistic macinat(din cel nesarat)
120 gr gris
1 albus
Pentru sos:
8 linguri miere
6 frunze de menta
4 smochine
Se fierbe laptele cu zaharul dupa care se adauga fisticul si grisul si lasam sa fiarba 5 minute amestecand continuu pentru a nu se prinde.
Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin , dupa care se adauga albusul batut spuma si se amesteca pana se incorporeze tot albusul in compozitie.
Se pun in ce forme doriti (canute, castronele) si se lasa la rece.
Intre timp se pregateste sosul.
Frunzele de menta se spala si se toaca marunt si se pun intr-o craticioara impreuna cu miere si se fierb, dupa care se adauga smochinele taiate in patru.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se scoate budinca din forme si se serveste cu sos.
Foarte fain desertul
RăspundețiȘtergere