Perlele de tapioca se obtin din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime.
Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Mie tapioca imi place foarte mult, de multe ori macini perlutele si fac faina.Este foarte buna pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
De data asta am folosit:
100 gr tapioca
500 ml lapte
1/2 pastaie vanilie
3 lingurite zahar vanilat cu lavanda
30 gr zahar
2 foi gelatina
200 ml frisca
500 gr capsuni
Se taie pe jumatate pastaia de vanilie si se scoate interiorul si se pune impreuna cu teaca in lapte , se adauga tapioca si se pune la fiert.Se adauga zaharul si se amesteca continuu .Se fierbe 15 minute.
Cu 5 minute inainte de a fi gata se adauga 2 lingurite de zahar vanilat cu lavanda.
Separat se pun fole de gelatina la inmuiat in apa rece dupa care se adauga peste tapioca si se amesteca bine pana se dizolva.
Se trage de pe foc si se lasa la racit.
Intre timp se bate frica care se aduga peste tapioca racita.
Se pun in pahare un strat de capsuni taiate marunt , un strat de tapioca, pavesini si iarasi tapioca si terminam cu piure de capsuni amestecat cu cea de-a treia lingurita de zahar vanilat cu lavanda.
Se poate servii imediat sau se poate lasa la rece si servii chiar si a doua zi.
M-ati innebunit in ultima perioada cu tapioca. Trebuie neaparat sa caut, sa vad daca gasesc.
RăspundețiȘtergereFrumos tare paharul tau!
Nu ai prin zona ceva magazine asiatice?Acolo gasesti sigur.Sau un magazin mai mare care sa aibe rafturi cu produse din mai multe tari.
RăspundețiȘtergereAm vazut la plafar tapioca, dar nu stiam cum anume se prepara, mai ales ca arata atit de neobisnuit, as zice ca niste bilute de polistiren :D
RăspundețiȘtergereO sa cumpar neaparat, faina reteta!
Nati, e foarte buna,sau cel mult mie imi place.Cam da, arata ca polistirenul si cand te uiti din ce sunt facute perlutele astea :) nici nu-ti vine sa crezi.
ȘtergereMultumesc de aprecieri.
Ioana, prima poza e de revista.Ma duc sa-mi iau si eu perle de tapioca, sa vedem!
RăspundețiȘtergereLilly, venind din partea ta complimentul ma face sa rosesc.Pupici si o duminica frumoasa.
RăspundețiȘtergereMai, eu nu gasesc tapioca asta! Am mîncat doar în deserturi prin restaurante asiatice, dar în magazine nu am vazut.
RăspundețiȘtergereArata excelent, iar prezentarea este superba!
Maya, eu de la chinezi am luat, ei sigur au.
ȘtergereMultumesc de aprecieri.pupici
O sa trec si eu pe la Asia-Shop, si de data asta o sa deschid ochii ca lumea :D
RăspundețiȘtergereMerci :-*