Acum ceva timp Maya (http://mayas-esprit.blogspot.com/) posta reteta de vegeta de casa,de cand am vazut-o si incercat-o prima data am ramas fan si de atunci am 90% din timp in casa vegeta naturala fara chimicale.
Chiar daca necesita ceva timp, parerea mea este ca se merita, mai ales ca in ziua de azi nimic nu mai e natural.
Daca aveti aparat de deshidratare atunci e mai usor,dar chiar si fara el merge foarte bine.
Am folosit:
morcov
ceapa ( rosie si alba)
radacina de patrunjel
telina
ardei gras(rosu)
patrunjel verde
sare marina(grunjoasa)
Legumele le-am curatat, spalat si uscat si le-am taiat cu mandolina, merge si din cutit,dar trebuiesc taiate felii subtiri).Le-am asezat in tava pe care am pus hartie de copt, iar intr-un vasulet am daugat patrunjelul tocat amestecat cu sarea.
Se da la cuptor la temperatura de 50 grade cu ventilatia pornita lasand usa putin intredeschisa ca sa nu se formeze condens.Cam la jumatate de ora mai deschideam si amestecam in sarea cu patrunjel
In mod normal(cum spunea Maya) patrunjelul este primul gata dupa aproximativ 2 ore
la mine a mers putin mai repede(fiind si taiate foarte subtiri),dar o parte le-am pus si in tava asta pentru cartofi prajiti si atunci datorita gaurelelor aerul circula mult mai bine
Cand sunt toate gata se pun in blender/rasnita si se amesteca dupa preferinta, mai fina sau mai grob.Eu prefer mai grob.
Mesaj interesant, foarte interesant. Acestea pot fi uscate intr-un cuptor cu microunde? romana pare rau pentru ca nu stie, fie: (
RăspundețiȘtergereMultumesc : )
Yo no hablo español, sólo italiano, pero voy a tratar de responder a su pregunta.
Ștergeremicroondas no sé si funciona, no tienes horno?
Non in questa casa non ho forno. Grazie per la risposta :)) Yo probare nel forno a microonde. Complimenti per il tuo blog è molto interessante :)
ȘtergereUn saluto grande.
Puedes probarlo.Gracias por la apreciación
ȘtergereUn amestec foarte bun si natural! Trebuie sa incerc si eu, cu uscatul e mai greu, intrucat nu am cuptor cu ventilatie...
RăspundețiȘtergereDa, este foarte bun.Cred ca merge si in cuptor normal pe temperatura normala, dar tot asa sa lasi usa intredeschisa.Probabil ca v-a dura mai mult fara ventilatie.
ȘtergereIoana, bine te-am gasit!
RăspundețiȘtergereN-am incercat niciodata sa fac vegeta in casa, nici macar cu Termomixul.
Da' o sa fac, imi place ce vad!
Bine ai sosit Any, abia astept sa te citesc pe aici.Cu Thermomixul nici eu n-am incercat, ai in cartulie vre-o reteta?
ȘtergereEu si azi am folosit in ciorba, imi place foarte mult.
Multumesc!
RăspundețiȘtergereDa, am reteta in cartea Termomixului, insa nu e din asta uscata, e solida de-o iei cu lingurita.
sa-mi dai si mie reteta, eu in carticica mea nu o am
ȘtergereGata, ti-am dat mesaj
ȘtergereSuper tare! Dar am o intrebare: legumele astea uscate nu-s greu de mixat la blender? Imi aduc aminte ca mama facea cand eram mica si incerca sa le dea prin masina de tocat carne. Era HORROR. A stricat tata doua mese asa. So?
RăspundețiȘtergeredaca sunt subtiri taiate, nu.Oricum un blender bun le taie fara nici o probleme.In masina de carne cam dificil.
Ștergere