joi, 22 martie 2012
Pere in sos de vin
Desi este un desert mai mult tipic perioadei reci, se preteaza de exceptie oricand, mai ales daca servim alaturi de inghetata, asa cum am facut eu de data aceasta.
Nu este o reteta pretentioasa si nici nu necesita mult timp pentru preparare.
Daca avem:
2 pere
500 ml vin rosu
jumatate pastaie de vanile
1 varf lingurita cardamon
1 stea de anis
1 lingura de miere
timp si chef putem purcede la preparare.Perele pentru acest desert trebuie sa fie tari, caci altfel riscati sa se inmoaie prea tare.
Am curatar perele de coaja si le-am pus la fiert in vin impreuna cu restul ingredientelor.Pastaia de vanilie, am crestat-o si cu ajutorul unui cutit am scos miezul si l-am pus in vin , la fel si teaca.
Lasam la foc mediu sa fierba, rostin din cand in cand cu atentie perele in vine.Dupa aproximativ 30 de minute scoatem perele si lasam pe foc vinul pana se reduce la jumatate.Daca vi se pare ca e prea lichid, mai adaugati o lingurita de miere.
Am pus pe farfurii perele si am turnat sosul de vin peste ele.Am servit cu inghetata.
miezul ramane alb
Un deliciu .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce-mi faci tu mie.Lista cu " to do " devine din ce in ce mai lunga.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi excelenta.
Daca ai sti cate am eu pe lista cu "to do" si nu apuc nici jumatate sa fac.
ȘtergereCe fain arata ...
RăspundețiȘtergereDorina si sunt extrem de gustoase.Le-am tot vazut si atat mi-a luat pana le-am comis .
ȘtergereAdor perele astea! Data viitoare le fac si eu cu cardamom!
RăspundețiȘtergereEu nu stiu cum de nu le-am facut pana acum ca tare mult am pierdut :)
ȘtergereDe mult am in plan,perele astea si tu mai convins .
RăspundețiȘtergereUnde mai pui , ca merg asa de bine cu inghetata .
Lia, merg excelent cu inghetata, as manca si nu m-as mai opri;)
Ștergere