Reteta provine din Sudul Frantei, am gasit-o intr-o carticica cu retete din bucataria franceza.Din ziua in care am facut-o prima data,al meu sot s-a indragostit de ea.
Se poate face cu lup de mare, anghila, somon.Eu gasesc somon, asa ca pe el il folosesc.
Avem nevoie de
- o ceapa mica
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 750 g rosii
- 4 linguri ulei masline
- 3 doze sofran
- sare, piper
- 3 foi dafin
- 1 praz
- 1 kg peste
Ceapa o tocam, usturoiul il pisam, sapalam frunzele de patrunjel si
tocam grob iar rosiile se taie bucati(eu am avut chery si le-am taiat in
doua).
Intr-o cratita punem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul si calim usor
adaugam patrunjelul, rosiile si sofranul si lasam 5 minute dupa care adaugam foile de dafin, sare si piper
si turnam 3/4 l de apa si lasam sa fiarba 20 minute
Intre timp spalam, curatam prazul si-l taiem in bucati.Dupa cele 20
minute adaugam pestele si prazul si mai lasam inca 10 minute.Daca mai
este nevoie mai adaugam sare si piper
Servim cu bageta prajita
Si noi adoram supica asta, datorita tie! Merci!
RăspundețiȘtergereSupitza asta ramane una de top, ma bucur tare ca si voua va place.
Ștergere