vineri, 9 martie 2012

Cupcake de banane cu ciocolata

Denumirea de Cupcake este folosita in America la sfarsitul anului 1700, insemnand tort facut in cesti mici(cups).
Putin mai tarziu se face diferenta intre cupcake si cup cake , unde prima denumire inseamna tort copt in vase de diminsiuni mici , pe cand termenul de cup cake  revolutioneaza lumea prin modul de cantarire si face diferenta dintre prajiturelele care sunt cantarite in masura standard cups  si cea in de cantarire in grame(punds).


Am ales sa particip cu aceste Cupcake-uri la concursul organizat de Kadia http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/ .

Sunt usor de facut si rapide iar pentru ciocolatosi e o placere.

Pentru cupcake avem nevoie de:

200 gr zahar tos
130 gr faina
35 gr cacao
3/4 linguria praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 ou mare
1 banana mijlocie
120 ml apa calda
60 ml lapte
60 ml ulei
3/4 lingurita extract vanilie





Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate(zahar,faina, praf copt, bicarbonat,cacao si sarea)
In alt vase se paseaza banana si se adauga oul
si amestecam bine dupa care adauga apa, laptele, uleiul si extractul de vanilie, amestecand iara pana se omogenizeaza
In punct acesta adauga ingredientele umede peste cele uscate
si le amestecam pana cand se incorporeaza complet ingredientele uscate
Turnam compozitia in forme si dam la cuptorul preincalzi la 180 grade , timp de 20 de minute
Cat timp sunt la cuptor pregatim crema.

Pentru Frosting-ul de ciocolata avem nevoie de :

 90 gr ciocolata minim 70% cacao
 113 gr unt la temperatura camerei
 120 gr zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie

Pana sunt gata cupcake-urile topim ciocolata(la microunde sau pe bain-marie)
Untul il mixam pana devine precum o crema
apoi se adauga si zaharul si mixam iarasi bine pana se topeste zaharul.Adaugam extractul de vanilie si ciocolata care intre timp s-a racit(aveti grija sa se raceasca ca altfel sa nu se taie crema)
mixam iarasi intai la viteza mica apoi marim treptat viteza pana devine o crema fina. In timp ce am pregatit frosting-ul am scos si cupcake-urile din cuptor si lasat la racit
Cand sunt complet racite , le ornam.Mie mi-au iesit 12 cupcake-uri.
si o mica sectiune
Imi cer scuze pentru pozele din timpul prepararii,dar bucataria mea este situata spre rasarit si lumina nu ma ajuta absolut deloc pentru a poza pas cu pas o reteta. Va doresc o primavara frumoasa.

7 comentarii:

  1. sunt absolut delicioase! Imi place foarte mult cum ti-au crescut :) Multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine prajiturile.Trandafirii sunt minunati.Galbenul este culoarea mae preferata.Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc.observ si in titlu febletea ta pentru galben ;)

      Ștergere
  3. Superbe, trebuie sa le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am facut, pe Arta e si dovada.
    Foarte bune, multumesc Ioana :)!!

    RăspundețiȘtergere