Bucataria indiana e recunoscuta prin gustul pregnant, condimentat.Ca in orice tara in India se gateste diferit in functie de regiune.
In partea sudica se gateste mai condimentat si predomina retetele vegetariene.
Asa ca astazi am ales o reteta specifica acelei zone.
- 300 g naut(la conserva)
- 8 esalote
- 2 ardei iuti(rosu si verde)
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 linguri ghimbir proaspat ras(puteti inlocuii cu praf daca nu aveti proaspat)
- 1 lingurita praf de kurkuma
- 1 lingurita piper cayenne
- 2 linguri garam masala
- 120 gr rosii (din conserva)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei masline
- sare
Daca nu aveti naut la conserva puneti de seara la inmuiat in apa rece, iar a doua zi il puneti la fiert in supa de legume(250 ml), timp de 1 ora la foc mediu.
Esalotele le tocam marunt si impreuna cu ardeiul curatat de seminte si taiat bucatele se pune la calit in uleiul de floarea soarelui lasand doar putin cat sa se inmoaie esalotele si adaugam ghimbirul, kurkuma, piperul cayenne si garam masala.
Se adauga rosiile si se lasa la fiert aproximativ 3 minute dupa care se adauga nautul si supa de legume completata pana la 400 ml cu apa(daca o vreti mai scazuta nu mai adaugati apa ci doar supa) si se mai lasa la fiert inca 3 minute.
Separat ceapa se taie inele si se caleste in uleiul de masline.
Cand nautul este gata se toarna in vase si se orneaza cu ceapa(puteti sa o eliminati daca nu va place).Se serveste alaturi de orez sau in cazul meu cu Chapati, o painica specifica .
Mancarica mea a fost mai scazuta, am preferat sa nu o mananc cu lingura ci am servit direct cu Chapati.
bine te-am gasit!Dragute si interesante retete!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo
ȘtergereOh, dear...cat de bine poate sa arate! O voi incerca si eu, 100% :) Multumesc de reteta!
RăspundețiȘtergereCosmina, ma bucur ca-ti place, eu sunt addict de mancarurile condimentate.:)
ȘtergereSuna si arata foarte bine,ma tenteaza!
RăspundețiȘtergereFlory, din pacate pozele nu sunt foarte reusite,dar intr-adevar a fost foarte buna.
Ștergere