vineri, 16 martie 2012

Bavette cu pesto, cartofi si fasole

N-aveti timp sau chef de gatit, dar totusi trebuie sa faceti ceva?Pastele sunt cea mai usoara modalitate de a pregatii o masa la repezeala.

In mod normal am busuioc in casa,dar nu stiu de ce nu cel din magazine nu mai rezista.Acum se face vremea frumoasa o sa incerc sa il seman iarasi.Asa ca de data asta am folosit  pesto alla Genovese cumparat.

Pastele cu pesto, cartof si fasole,  sunt o reteta tipica zonei Linguria.

Pentru doua persoane avem nevoie de:

100 gr fasole verde
1 cartof micut
175 gr paste
1 lingura ulei
2 linguri pesto
1 lingurita muguri pin(pentru decor)

Eu am folosit fasole congelata,deci n-a mai fost nevoie sa o curat.Le-am pus la fiert in apa cu sare dar le-am fiert doar putin cat sa fie inca "al dente".
Cartoful il curatam si il taiem cubulete si punem la fiert cu sare.
Punem apa la fiert pentru paste, iar in momentul inc are incepe da fiarba adaugam sarea si apoi  pastele pe care le fierbem, ca si fasolea: al dente.
Separat se pune fasolea intr-un vas si se amesteca cu pesto si uleiul, adaugand putina din apa in care fierbe pasta.Se amesteca bine si adaugam peste pasta si cartoful, amestecand iarasi.
Servim cu seminte de pin putin prajite.



4 comentarii:

  1. Bune pastele tale Ioana si-mi place tare mult si farfuria in care le-ai pus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Any, noua ne plac tare rau de tot pastele cam in totate modurile.Din punct de vedere gastronomic , am gresit tara :)).
    Farfuriile sunt cele simple de paste ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. bine arata asezate in farfurie, imi place cum arata si combinatia de ingrediente, super bun si gustos :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand bine ai venit in "casuta" mea virtuala.Ma bucur ca-ti plac.
      O zi buna sa ai.

      Ștergere