miercuri, 28 martie 2012

Flan de portocale si capsuni

Facem trecerea de la iarna  cea rece, la primavarea verde  si placuta ajutandu-ne de portocale si capsuni.
Cred ca am mai spus, dar si ce daca, ador primavara, razele placute ale soarelui, copacii imuguriti, verdele crud al ierbii, ador sa vad cum pisicile mele alearga fluturii in gradina, ce mai ,renasc odata cu primavara.
Flanul meu a luat nastere din "curatenia de primavara", trebuia sa ma scap de niste portocale rosii care le mai avem prin cosul cu fructe si cum uneori mai am idei traznite mai ies si astfel de retete .

Pentru 4 portioare am folosit

85 gr zahar
1 1/2 lingura suc de portocale
2 linguri gem de capsuni(facut in casa)
2 oua
200 gr frisa
150 gr lapte
coaja de portocala

Am pus intr-o craticoara sucul de portocala impreuna cu 30 gr de zahar si gemul de caspsuni.Am pus pe foc si am lasat pana s-a topit zaharul.Cu amestecul acesta am uns 4 vase si le-am dat la frigider pana am preparat restul .

Am pus in vasul robotului restul de zahar si ouale si am mixat, dupa care am adaugat smantana si laptele, iar la final coaja de portocala. Am scos vasele din frigder si am turnat compozitia.Vasele le-am pus intr-o tava cu apa si le-am dat la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru aroximativ 40 -45 de minute.Cu vreo 5 minute inainte sa le scot din cuptor am pornit ventilatie lasand sa mearga doar grill-ul.
Dupa ce au fost gata le-am lasat putin la racit si le-am servit cu capsuni proaspete.
si o mica sectiune, yumii
Tips : Daca dorit, pulpa ramasa de cand ati stors portocala o puteti pune in compozitie.Daca va place textura mai soft, inainte de a pune compozitia in vase puteti sa o treceti prin strecuratoare.

9 comentarii:

  1. OMG, it looks so deliciously tasty!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. PS - Mi-ar place daca nu ar mai fi cuvintele acelea pe care tre' sa le typez, ca sa nu mai pierd vremea cu ele, dar probabil ca asa e programul software?!..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superb, cu siguranta am sa incerc reteta.E pe lista.
      Sa ai o zi excelenta.

      Ștergere
    2. Bubu, sper ca am reusit sa scot chestia aia, inca ma familiarizez cu blogul,daca mai e ceva da de stire.
      Te astept cu o portie cand mai veniti in Europa?;)

      Ștergere
    3. Micul esti o draguta ca intotdeauna.O zi excelenta si cu mult soare iti doresc si tie.

      Ștergere
  3. Mmmm, arata fantastic! Si îmi plac vasutele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danke , Maya;)
      Vasutele, eheee, si mie mi-au placut.A fost la un moment dat la Lidl saptamana frantuzeasca si au avut Crème brûlée,mi-au placut asa mult ca l-am mai pus pe sot sa-mi mai cumpere numai ca sa pastrez vasutele.

      Ștergere
  4. Foarte fain arata si flanul si aranjamentul!

    RăspundețiȘtergere