sâmbătă, 17 martie 2012

Paharele cu tapioca

Fiinca am promis cuiva drag mie ca am sa incerc sa fac un desert  mai nu stiu cum si pornind de la o idee de tiramisu, am ajuns sa fac acasta asa zisa budinca de tapioca.

Perlele de tapioca se obtin din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime.
Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Mie tapioca imi place foarte mult, de multe ori macini perlutele si fac faina.Este foarte buna pentru persoanele cu intoleranta la gluten.








De data asta am folosit: 

100 gr tapioca
 500 ml lapte 
1/2 pastaie vanilie 
3 lingurite zahar vanilat cu lavanda
 30 gr zahar
 2 foi gelatina 
200 ml frisca
 500 gr capsuni

 Se taie pe jumatate pastaia de vanilie si se scoate interiorul si se pune impreuna cu teaca in lapte , se adauga tapioca si se pune la fiert.Se adauga zaharul si se amesteca continuu .Se fierbe 15 minute.
Cu 5 minute inainte de a fi gata se adauga 2 lingurite de zahar vanilat cu lavanda. Separat se pun fole de gelatina la inmuiat in apa rece dupa care se adauga peste tapioca si se amesteca bine pana se dizolva. Se trage de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se bate frica care se aduga peste tapioca racita. 
 Se pun in pahare un strat de capsuni taiate marunt , un strat de tapioca, pavesini si iarasi tapioca si terminam cu piure de capsuni amestecat cu cea de-a treia lingurita de zahar vanilat cu lavanda. Se poate servii imediat sau se poate lasa la rece si servii chiar si a doua zi.

9 comentarii:

  1. M-ati innebunit in ultima perioada cu tapioca. Trebuie neaparat sa caut, sa vad daca gasesc.
    Frumos tare paharul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai prin zona ceva magazine asiatice?Acolo gasesti sigur.Sau un magazin mai mare care sa aibe rafturi cu produse din mai multe tari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut la plafar tapioca, dar nu stiam cum anume se prepara, mai ales ca arata atit de neobisnuit, as zice ca niste bilute de polistiren :D
    O sa cumpar neaparat, faina reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nati, e foarte buna,sau cel mult mie imi place.Cam da, arata ca polistirenul si cand te uiti din ce sunt facute perlutele astea :) nici nu-ti vine sa crezi.
      Multumesc de aprecieri.

      Ștergere
  4. Ioana, prima poza e de revista.Ma duc sa-mi iau si eu perle de tapioca, sa vedem!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lilly, venind din partea ta complimentul ma face sa rosesc.Pupici si o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai, eu nu gasesc tapioca asta! Am mîncat doar în deserturi prin restaurante asiatice, dar în magazine nu am vazut.

    Arata excelent, iar prezentarea este superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, eu de la chinezi am luat, ei sigur au.
      Multumesc de aprecieri.pupici

      Ștergere
  7. O sa trec si eu pe la Asia-Shop, si de data asta o sa deschid ochii ca lumea :D
    Merci :-*

    RăspundețiȘtergere